About the sea food education project

海の食育プロジェクトとは

About the sea food education project

海の食育プロジェクトとは

 海の食育プロジェクトとは、『日本の文化・食文化を大切に』を基軸に知ろう・さわろう・伝えようと伝承をテーマに体験型プログラムを実施しております。また体験プログラムはふたつあります。ひとつは、日本食に関する食を中心に食育の観点から、日本の海産物に関する食文化、日本の文化・伝統・食育・伝統的な加工手法を見直し再発見していただくお料理教室を中心とした食育活動です。

現在はグローバルな現代社会の視点から日本食に関する食を見直すために新たな視点を持続的に認識していただき海の食育プロジェクトが、日本食に関する食育全体の話題や食育ニュースなど海と人のつながりをテーマに発信してまいります。そしてもうひとつが、心の教室です。閉塞感の強い現代社会。人や人の持つ機能や行動原理、これを知る事で日常を楽に楽しく生活するきっかけに気付いてもらいます。毎日の生活が、明るく・楽しく・元気よくなりますことを心から願います。

The sea food education project is a food education activity that reviews and rediscovers the food culture related to Japanese seafood, Japanese culture, tradition, food education, and traditional processing methods from the perspective of food education centered on food related to the sea. However, at present, in order to review the food related to the sea from the perspective of the global modern society, we have you continuously recognize a new perspective, and the food education project of the sea is with the sea such as the topic of food education related to the sea and food education news. We will disseminate the theme of human connection.

海の食育プロジェクト
食育プロジェクト

 海の食育プロジェクトは、日本食・和食の良さを、日本食・和食神髄を通じて、日本の海産物文化・ダシ文化・野菜の伝承の通じ、本当の姿を世界に発信していく体験型プロジェクトです。

The Umi Food Education Project is a project to convey the goodness of Japanese food and Japanese food to the world through the essence of Japanese food and Japanese food, through the tradition of Japanese seafood culture, dashi culture, and vegetables.

海の食育プロジェクトカテゴリー

Sea food education project category

海の食育プロジェクトの情報発信トータルページです、海の食をテーマに各種情報を発信しています。海の食に関する、お料理教室(WEBキッチンスタジオ)・海の食・歴史辞典や世界の食に関する情報を発信しています。

Categories within the Sea Food Education Project

海の食育プロジェクト内カテゴリー

海の食育プロジェクト

海の食育プロジェクトの目的や概念・コンセプトなどに関してのご説明

お料理教室(世界の料理教室)

お料理教室(世界の料理教室)は、世界の料理をテーマに、世界のソース・調味料をテーマにしています

料理研究家(世界料理研究家家)

世界の料理、世界的調味料や、香辛料など専門的に研究し日本人の視点から発信します。

和食プロジェクト

日本食(和食)をテーマに、和食の特徴・日本の食文化を歴史も踏まえ発信してまいります。

心の教室

心の教室は、心と食の関係や、現代社会の心の悩みなど解決に向けNLP・コーチング専門家の情報発信

食育ツーリズム

食育ツールズムは、日本の海産物に関する食文化、日本の文化・伝統・食育・再発見していきます。

What is the sea food education project?

海の食育プロジェクトとは

海の食育プロジェクトは、海に関する食を中心に、日本の海産物に関する食文化、日本の文化・伝統・食育・伝統的な加工手法を見直し再発見していただく食育活動です、グローバルな現代の視点から海に関する食を見直すために新たな視点を持続的に認識していただき海の食育プロジェクトが、海に関する食育全体の話題や食育ニュースなど海と人のつながりをテーマに発信してまいります。

The Sea Food Education Project is a food education activity where you can review and rediscover the food culture related to Japanese marine products, Japanese culture, traditions, food education, and traditional processing methods, focusing on sea food. In order to reconsider the food related to the sea from the perspective of the sea, the Sea Food Education Project has been continuously recognizing new viewpoints, and the theme of the sea and human connection, such as the topic of the whole sea food education and food education news, is transmitted. I will continue.